10 vragen aan ... Da noi

Gepubliceerd op 30 november 2018 om 16:40

Deze twee leukerds zijn Pasqualino en Pauline. Hij kookt (meestal) en zij schrijft (voornamelijk).  En samen zijn zij verantwoordelijk voor Da Noi. Een blog vol met heerlijke (overwegend) Italiaanse recepten (en nu houd ik op met het praten tussen haakjes).
Ik ben zelf dol op de Italiaanse keuken, maar houd me daarbij niet echt aan de 'regels'. Italiaans met de Franse slag, zeg maar. Ik noem lasagne net zo makkelijk lasagna, breek mijn spaghetti wanneer ik daar zin in heb en heb geen idee waar de Italiaanse klassiekers hun oorsprong vinden. Mijn kennis over de Italiaanse keuken is echter met sprongen vooruit gegaan sinds ik Pauline op Instagram tegenkwam. Zo heb ik geleerd dat Minestrone het vergrootwoord (?) van minestra is, waar dan weer een groentensoep mee bedoeld wordt. En gnocchi dient dus te worden uitgesproken als njokkie (en niet als knotsji....we wonen niet per slot van rekening niet in Rusland). Nieuwsgierig? Lees snel verder!

10 vragen aan ... Da noi

1. Stel jezelf eens voor….

Tja, ik ben dus eigenlijk een “wij”... We hebben een blog “Da noi”, wat betekent “bij ons”. Het gaat dus om gewoon lekker eten met en bij ons. Wat je ziet, staat dus bij ons op tafel.

Ik ben Pauline en mijn man is Pasqualino (yup, Italiaans). Degene die ons volgen op insta, horen eigenlijk alleen maar Pauline. Dat ben ik dus… Wij koken voornamelijk Italiaans. En als ik nu “wij” zeg, bedoel ik eigenlijk mijn man (volgen jullie me nog?) Hij is toch meestal de chef in huis. Ik praat er met name over. Verder doe ik alles rondom de website, foto`s, insta, en andere social media en zo. Ah ja, en de zoete gerechten, want dat kan mijn dus echt man niet.

Hoe oud wij zijn? Laten we het er op houden dat we uit het tijdperk komen dat Twix nog Raider heette, M&M`s nog Treets en dat we pudding van Saroma aten…. ;)

2. Wat is jouw favoriete ontbijt?

Er staat elke ochtend yoghurt, met noten, zaden en vers fruit op de ontbijttafel. Mijn man eet daar nog iets van een cracker met kaas bij. Variatie in de ochtend is niet mijn sterkste kant. En als ik me dan voorneem om iets anders te maken, dan besluit ik het `s ochtends toch maar niet te doen. Een soort `stick to the plan` zeg maar.

3. Wat vind jij echt niet lekker?

Pasqualino eet niets met veren. Dus kip, eend, fazant etc. Waar die fobie vandaan komt is ons nog niet helemaal duidelijk. Ik heb iets met structuur van eten. Champignons bijvoorbeeld vind ik qua smaak niet verkeerd, maar de structuur staat me tegen. Dat heb ik ook met oesters en slijmerige dingen en dingen die rubberachtig zijn, zoals inktvis.

 

4. Welk apparaat/gadget/keukengerei is onmisbaar in jouw keuken?

Wij zouden zeggen scherpe messen. En een rasp voor Parmezaanse kaas. Want die rasp je natuurlijk zelf en koop je niet in poedervorm in een zakje. Ik weet niet wat daarin zit, maar geen kaas. Verder kan je volgens mij alles wel aardig met de hand doen. Kost alleen misschien wat moeite…

5. Bij welk restaurant moeten wij allemaal een keertje gaan eten?

Er zit echt een heel leuk Italiaans restaurantje in België. Vlak over de grens, in de buurt van Maasmechelen. “Osteria Cellini”. Onlangs ook een goede score in de Gault Millau gekregen. De eigenaars zij goede vrienden van ons en we komen er dus graag. Niet heel erg goedkoop, maar wel heel erg goed! De echte Italiaanse keuken. Geen haute cuisine dus, maar een goed bord vol met (h)eerlijke producten. Porcini (eekhoorntjesbrood) plukken ze zelf en ze kiezen eigenlijk alle producten heel bewust. Prachtig interieur ook.

6. Wat vindt jouw omgeving ervan dat jij een heuse ‘foodie’ bent?

De klasgenoten van onze dochter volgen ons ook. Whahaa! Verder vindt mijn moeder het prachtig. Zij kookt regelmatig van onze blog. Sterker nog, als ik daar ga eten, is de kans groot dat ik een van mijn eigen gerechten voorgeschoteld krijg. Ze vraagt dan ook tijdens het koken aan mij of ze het goed doet .

7. Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Een belangrijke inspiratiebron is uiteraard onze Nonna (oma), mijn schoonmoeder dus. Zij maakt nog de echte klassiekers en maakt altijd de gnocchi, ravioli en tiramisu zelf. Ze heeft een moestuin waar kilo`s courgettes uit komen en allerlei andere lekkere dingen. Rond kerst maakt ze altijd traditionele zoete ravioli, gevuld met een mengsel van chocolade en kikkererwten. Dat recept moet ik nog eens ontfutselen.

8. Welke tip heb jij voor mensen die zeggen niet te kunnen koken?

De Italiaanse keuken is heel toegankelijk. Met name omdat je met weinig producten iets heel simpels op tafel kunt zetten. Pasta aglio olio (met knoflook en olie) is een hele goede basis van waar je verder dingen kunt toevoegen. Wat knapperig gebakken courgette en/ of scampi bijvoorbeeld. Ook een simpele pasta met zoete kleine kerstomaatjes, wat olijfolie, Parmezaan en basilicum kan echt iedereen maken. De vuistregel is wel dat je goede ingrediënten gebruikt en je de pasta `al dente` kookt! Begin dus niet te ingewikkeld en ga van daaruit verder experimenteren. Ook een risotto is echt niet moeilijk als je maar een paar regeltjes volgt (die staan uiteraard op onze site).

9. Welke dromen heb jij nog op het gebied van koken of eten?

Er zijn nog zoveel dingen die we nog willen maken. Uiteraard de bitterballen van Ilona (worstenbrood&wijn), waarna ik er graag een Italiaanse variant van zou willen maken. Maar ook de echte Panettone, pulled pork, ravioli met kreeft…pfff teveel om op te noemen. Het punt is alleen dat dit lijstje op de een of andere manier nooit kleiner wordt, maar altijd langer…
Verder zouden we natuurlijk graag eens Italiaans willen koken met Jamie (Oliver dus). Pasqualino heeft overigens al eens met een kookprogramma meegedaan op TV. “Chef vs Vlaanderen”, waarbij een chefkok (Jeroen de Pauw) werd uitgedaagd door een hobbykok (Pasqualino dus) en waarbij de chef met dezelfde ingrediënten een ander gerecht moest maken. Hilarisch was dat.

10. Wat is jouw succesgerecht? 

Het succesrecept van Pauline is de extra pure chocolade cake: Niet zwaar, maar wel heel lekker. Het geheim zit `m in de extra pure chocolade die erin gaat en in de baktijd van de taart. Liever te kort dan te lang. Hij moet nog wat vochtig zijn van binnen!
Pasqualino heeft altijd succes met zijn spaghetti alle vongole. Do I need to say more? 


Reactie plaatsen

Reacties

Nicole
5 jaar geleden

Wat ontzettend leuk om te lezen, echt grappige antwoorden. Uit de tijd dat Twix nog Raider heette... yep, die ken ik ook nog. Een prachtig blog, mooie mensen :)

Michèle van Balen
5 jaar geleden

Wat een ontzettend leuk stuk. Heb er van genoten en heb jullie iets beter leren kennen.
Liefs Michèle