Waar moet je eten in Rotterdam?

Gepubliceerd op 20 november 2022 om 16:56

Waar moet je eten in Rotterdam? Nou ja... niets moet natuurlijk, maar áls je uit eten wilt in Rotterdam, bij welke restaurants moet je dan zijn? Waar serveren ze het lekkerste eten? Bij welk restaurant is de sfeer het prettigst? In welke restaurants verlenen ze de beste service? Ik maakte deze lijst gebaseerd op mijn eigen ervaringen met als belangrijkste criterium: bij welke restaurants zouden wij graag nóg een keer willen eten?

En, voor de duidelijkheid, wij zijn nooit gesponsord of uitgenodigd om ergens gratis te komen eten. Dat laatste zou natuurlijk heel fijn voor onze portemonnee zijn, maar maakt het ook direct een stuk lastiger om een eerlijke review te schrijven. Vind ik dan.

Uit eten in Rotterdam

Wij gaan regelmatig uit eten. Zeker 1 keer per week, maar regelmatig nóg vaker. Veel mensen zullen dit bestempelen als 'super vaak' of zelfs 'overdreven veel'. En dat mag. Ieder z'n ding en 'ons ding' is dat wij enorm genieten van eten in een restaurant. Waar we dat van betalen? We wonen klein (maar fijn) en hebben geen kinderen. Reken uit je winst. En die winst stoppen wij dan het liefst in de dingen die het leven nog fijner en mooier maken. Uit eten gaan bijvoorbeeld.

En Rotterdam is daar bij uitstek geschikt voor. Het is ook één van de redenen dat ik er acht jaar geleden voor gekozen heb om naar Rotterdam te verhuizen. Naast de vele goede restaurants die er al zijn, opent het ene na het andere (hippe) eettentje er zijn deuren. Wanneer ik dat zou willen (en dat wil ik) zou ik elke week een ander restaurant kunnen uitproberen. 

Wat maakt een restaurant een 'goed restaurant'?

Hoewel ik er enorm van geniet om zelf te koken, vind ik het ook heerlijk wanneer dat voor mij gedaan wordt. Op een leuke plek. Met fijne bediening. En een goede sfeer. En waar ik dan het liefst getrakteerd word op nieuwe smaken, een mooie opmaak van mijn bord of een bijzondere kooktechniek. Zodat ik daar dan weer inspiratie uit kan halen. Gevalletje win-win...win!

En omdat wij zo vaak uit eten gaan, weten we ook heel goed hoe het niet moet in een restaurant. En dat zijn gek genoeg niet alleen restaurants waar het eten ondermaats is. Nee, wanneer de bediening 'het niet snapt', is dat voor ons misschien nog wel een belangrijkere reden om er nooit meer terug te keren. Niks zo ergerlijk als te lang te moeten wachten op je drankje (of om überhaupt opgemerkt te worden). Of een opdringerige ober die je juist teveel (en te dure) drankjes wil aansmeren. En er kan in de keuken altijd iets misgaan, maar het is dan aan diezelfde bediening om dat op een goede manier op te lossen. Met een welgemeend excuus en wellicht een drankje van het huis. Er zijn restaurants waar we het eten heerlijk vonden, maar die om bovenstaande reden deze lijst niet gehaald hebben. 

De beste, leukste en gezelligste restaurants van Rotterdam

Omdat Rotterdam nét wat groter is dan Oude Pekela (niet dat ik daar ooit geweest ben), heb ik ervoor gekozen een indeling te maken op basis van locatie. Zoals gezegd hebben we in nog veel meer restaurants gegeten, maar daar werden we nét niet zo blij (of zelfs heel verdrietig) van, dus die hebben deze lijst niet gehaald. De restaurants die nog op ons wensenlijstje staan, heb ik ook toegevoegd. Stuur me gerust een berichtje om me te laten weten waar wij zeker nog een keertje moeten gaan eten!

 

Aangezien het schrijven van de reviews per restaurant nog wel even in beslag gaat nemen, heb ik ervoor gekozen om de lijst wel alvast te publiceren.

Restaurants rondom de Pannekoekstraat (MaHo)

De gezellige Pannekoekstraat, Botersloot en Nieuwemarkt worden samen aangeduid met MaHo. Dat schijnt kort te zijn voor 'Maagd van Holland', maar dat weet (denk ik) bijna niemand. Wat iedereen wél weet is dat dit de place to be is voor de leukste boetiekjes (en in het bijzonder mijn lievelingswinkel Be.So.Different), gezellige kroegen en leuke restaurantjes. Het is dan ook niet voor niets dat wij hier vaak op een zaterdagmiddag voor een drankje op het terras van Bokaal belanden om daarna door te schuiven voor een heerlijke maaltijd bij één van de vele restaurantjes die deze wijk rijk is. 

Aji

Alfredo's Taqueria

Brasserie Pierre

Héroine

Gamasot

Mangiare

Noo me

Old Scuola

Pho Hanoi

Shanghai Papa

Spaghetteria

Tante Nel

The Iron Lady

 

 

Ontbijt/ koffie/ lunch

By Jarmush

Guliano

Picnick

SolFood

Vlaamsch Broodhuys

 

Borrelen

Bar Jigger

Bokaal

De Gele Kanarie

Restaurants in het centrum

Aloha

FG restaurant

Fitzgerald

Little V

Umami by Han

Ontbijt/ koffie/ lunch

Bertmans

Dudok

Lebkov & Sons

 

Borrelen

De Huismeester

Thoms

Van Zanten

Restaurants rondom de Witte de Withstraat

Bazar

Dertien

Frietboutique

Gusto

Oliva

Supermercado

Ter Marsch & co

Ontbijt/ koffie/ lunch

Lunchroom Fröbel

 

Borrelen

De Witte Aap

NRC

Proeflokaal Reijngoud

Restaurants in Rotterdam West

Ayla

Black Smoke

Goud

Huson

Mangiare

Marseille

La pizza

Louise petit restaurant

Sijf

Soi3

 

Ontbijt/ koffie/ lunch

Koekela

Parqiet

Restaurants in Rotterdam Noord

LOEVetDIE

Destino

Rijntje

Tosca

 

Ontbijt/ koffie/ lunch

Croos

Hopper Noord

Lof der Zoetheid

 

Borrelen

Mooie Boules

Restaurants 'op' en rondom Katendrecht

A la Plancha

Daily bird

De matroos en het meisje

HMB

Hotel New York

Ono

Putaine

Vislokaal Kaap

Restaurants in Kralingen

Aloha

Bomm bar bistro

Blue Carribean

Brasserie Woodz

Café Stobbe

Calaboose

De Kleine Ondeugd

De Tuin van de Vier Windstreken

Finca

Hua Hin

Mamma Licia

Osteria Vicini

Plein Oost

Schone lei

Ster

Vis op de Dijk


Ontbijt/ koffie/ lunch

Jordy's Bakery

Juffrouw van Zanten

Waar willen we nog eten?

MaHo
Pesca, 
Rotonde

Centrum

AH-UN, Chung, Ox, Rozey, 91 Spices

 

Witte de Withstraat

Gastrobar Hartig, Seoul Sista, Soju Korean Chicken & Beer

Rotterdam West

Bar Berta, Berta aan tafel, De Harmonie, Frits, Just, Look, MARA by FLIPPPrachtig

 

Rotterdam Noord

Bistro Zino, Gare du Nord, Korean Food by Allegaartje, Le Nord, Mevrouw Meijer, Osteria Liz, Sans Frou Frou


Katendrecht

Bistrot du Bac, BY AMI Urban Bistro, Kwiezien

 

Kralingen

In de keuken van Floris, In den Rustwat


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.